maanantai 24. heinäkuuta 2017

Savusimpukkakastike pastalle

Jos olet sairas / kiireinen / laiska tai tarvitset muuten vain erinomaisen maukkaan ruuan ilman suurta vaivannäköä, suosittelen tarttumaan tähän reseptiin. Pastan kiehuessa ehtii valmistaa kastikkeen ja käydä välillä lepäämässäkin - tai puuhastelemassa joitakin kiireisen hommia (joita ei näin lomalaisena tule yhtään mieleen, vaikka kuinka pinnistelen).


SAVUSIMPUKKAKASTIKE PASTALLE
(riittää noin 3-4 annokseen)

tilkka öljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
pätkä punaista chiliä (laitoin vajaan puolikkaan)
2 dl kuohukermaa
1/3 kalaliemikuutiosta
pari teelusikallista raastettua sitruunankuorta
n. 2-3 rkl sitruunamehua
1 prk savustettuja simpukoita (200 g:n purkki)
ruokalusikallinen tillisilppua
hippunen suolaa ja mustapippuria

Laita pastan keitinvesi kiehumaan ja aloita kastikkeen valmistus (ja heitä pasta kattilaan kiehumaan, kun vesi kiehuu). Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi, ja halkaise chilinpätkä ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannulla tilkkanen öljyä ja paista sipuleita ja chilejä lempeähköllä lämmöllä hetken aikaa, välillä sekoitellen, kunnes sipulinpalat ovat pehmenneet. Liian kuumalla paistaminen kärventää valkosipulin, ja sitä tässä ei nyt tavoitella. Lisää sitten pannuun kerma, kalaliemikuutio, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehua (ensin pari ruokalusikallista). Nosta lämpöä ja anna kastikkeen kiehahtaa hetken ajan. Maista, tarvitaanko lisää suolaa (simpukoistakin tulee hiukan, kun ne lisätään). Minä ripsautin vähän lisää tässä vaiheessa. Lisää joukkoon myös mustapippuria. Sekoita ja maista, ja lisää halutessasi vielä vähän sitruunamehua. Sen määrä on makuasia. Lisää ihan lopuksi, kun pasta alkaa jo olla kypsää, simpukat (joista on valutettu öljy pois) ja tillisilppu. Sekoita ja kuumenna, mutta keittää ei enää tarvitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti