maanantai 3. lokakuuta 2016

Couscous-broilerpannu

Sohvalta ponnistuksesta kului vain puoli tuntia siihen, kun istuimme jo ruokapöydän ääressä hyvä ruoka lautasella. Couscous-broilerpannu sopiikin näin ollen kiireisempäänkin arkeen. Plusmerkinnän se saa myös vähätiskisyydestään. Koko homma valmistuu yhdellä pannulla.

Sumakkia lukuun ottamatta ruuan ainekset löytyvät mitä todenäköisemmin ihan tavallisesta ruokakaupasta. Ovat nimittäin melko laajat pienenkin kaupan valikoimat tätä nykyä. Sumakkia (punainen, aavistuksen kirpeä mauste) löytyy varmimmin etnisistä kauposta - tai radan takaa blogaanikollegalta :) Tänks!


COUSCOUS-BROILERPANNU (3-4 annosta)

1 pkt ohuita broilerfileitä
n. 1/2 tl suolaa
1/2 tl sumakkia
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
hiukan chilihiutaleita

2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
1 iso porkkana
puolikas paprika
1 tl kuivattua minttua
2 dl couscousia
n. 1/2 tl suolaa
1 tl hunajaa
1 tl balsamiviinietikkaa
2 dl vettä
lehtipersiljaa

öljyä paistamiseen

Kuumenna pannulla öljyä ja nosta broilerfileet paistumaan. Ripottele niiden pinnalle suolaa ja mausteet. Paista fileitä molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä (ohuet fileet kypsyvät muutamassa minuutissa). Fileiden paistuessa silppua valkosipulinkynnet ja sipuli, kuori ja kuutioi porkkana ihan pieniksi kuutioiksi, ja hienonna paprika pieniksi kuutioiksi. Nosta kypsät fileet lautaselle.

Lisää pannulle hiukan öljyä ja paista siinä sipuleita, porkkanaa ja paprikaa noin viiden minuutin ajan välillä sekoitellen. Lisää sekaan minttu, hunaja ja balsamiviinietikka, ja sekoita. Lisää couscous ja suolaa, ja lopuksi vesi. Sekoita nopeasti, nosta broiskut päälle, ja laita tiivis kansi pannun päälle. Anna couscousin turvota ja kypsyä reilut viisi minuuttia kannen alla (tai sen aikaa kun couscouspaketti ohjeistaa). Koristele lehtipersiljalla.

Me lisäsimme lautaselle vielä turkkilaista jugurttia kastikkeen virkaa toimittamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti