keskiviikko 24. elokuuta 2016

Nimetön, mutta erittäin hyvä broileriruoka

Ruokia voi nimetä monin eri tavoin. Raaka-aineiden lisäksi valmistustapa tai -astia voi antaa nimen ruualle (-pata tai -vuoka tai -muhennos). Se on melko selkeää ja kuvaavaa, puhumattakaan nimistä "salaatti" tai "kastike". Sitten on toisessa ääripäässä sörsseleitä, hässäköitä ja viritelmiä, joille ei keksi järkevää nimeä millään. Olisi mukava tarkentaa eikä sanoa, että on valmistanut uunibroileria tai paistettua kalaa - tai kasvissörsseliä.

Eräänä päivänä tein taas ihan täysin näppätuntumalla ja "mitä kaapissa sattuu olemaan" -meiningillä broilerruokaa. Nimeän sen nyt erittäin maukkaaksi uunibroileriksi, koska sitä se oli. Mausteet kuljettavat ajatukset Aasiaan, mutta ranskankerma palauttaa takaisin Eurooppaan. Varsinainen fuusioruoka. Mutta hyvää!

Kun ruoka-annokset oli syöty, kävin ottamassa valokuvan jäljelle jääneistä broiskupaloista. Olin nimittäin ennen niiden maistamista vielä hyvin epävarma, millaista mahtoi tulla, tai tuliko syömäkelpoista ollenkaan, enkä kuvannut ensin. Hirviän kiva yllätys oli, että ruoka maistui älyttömän hyvälle.


ERITTÄIN MAUKASTA UUNIBROILERIA

4 broilerin paistileikettä (sopii hyvin haudutukseen)
1 sipuli paloiteltuna
pala tuoretta chiliä silputtuna
1 valkosipulinkynsi viipaloituna
1 rkl tuoretta inkivääriä silputtuna
3 tl punaista currytahnaa
3 rkl thaimaalaista kalakastiketta
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl ranskankermaa (ei kevytversiota)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kaikki kastikeainekset pienehkössä (sellaisessa, johon broilerpalat juuri mahtuvat) uunivuoassa ja nosta broilerin paistileikkeet sekaan. Kypsennä broileria uunissa noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat kunnolla kypsyneet. Käännä broilerpalat välillä ympäri. Tarjoile riisin kera.

Tunnustan, että en muista paistoaikaa tarkasti. Tein ruuan ja kirjasin paperilapulle ainekset heti syönnin jälkeen, mutta en pösilö muistanut kirjata, kuinka kauan vuoka oli uunissa. Enkä enää monen päivän jälkeen muista paistoaikaa. Sori!

8 kommenttia:

  1. Aivan ihanan oloinen resepti! Olen viime aikoina alkanut innostumaan ihan uudella tavalla kanaresepteistä ja nyt täytyy kyllä kehitellä joku vastaavanlainen itsekin. Tämä toimisi varmasti hyvin myös jos korvaisi ranskankerman kookoskermalla tai maidolla, mmmm-m.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin ensin ajatellut laittaa ruokaan kookosmaitoa, mutta sitäpä ei kaapissa ollutkaan. Sen kanssa tää olis varmasti vähintään yhtä hyvää!

      Poista
  2. Kun olin lapsi, meidän äiti teki a i n a nimettömiä ruokia. Just jotain sökötyksiä. Voi että inhosin sitä. Koskaan en voinut osallistua "mitä te söitte eilen" -keskusteluun. En tosin ymmärrä, miksi moinen keskustelu edes käytiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luova äiti - ja väliäkö nimillä, kunhan oli maukasta!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hyvä idea :) Sittenhän selviää, sopiiko sinun makumieltymyksiisi!

      Poista
  4. Paistileike on oma suosikki,ananastölkki liemineen sekaan 3rkl fajita chiken maustetta,valkosipulia,mustapippuria ja suolaa,kermaa..väri pannulla pintaan ensin,180 astetta 1tunti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistileikkeet ovat tosiaan hyviä, ja imevät moninaisia makuja hyvin.

      Poista