sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Tämän viikon ruusukaaliruoka

Meillä syödään todella paljon ruusukaalta. Sitä voi valmistaa niin monella tavalla (muutamia mainitakseni), ja aina on hyvää. Erään arki-illan harmauden (pimeyden) kirkasti nopeasti valmistuva ateria, jossa oli paistettua kuhaa, avokadokastiketta ja ruusukaalta pienellä pekonilisällä. Pekonia laitoin, kun sitä puoli pakettia sattui jääkaapissa olemaan, mutta sen käyttö ei ole millään muotoa pakollista. Kävi mielessä, että jos olisi ollut parmankinkkua, olisin paahtanut sitä rapsakaksi ja lisännyt ruusukaalien joukkoon lopuksi. Avokadokastike sopii ruusukaalien seuralaiseksi, vaikkei lautasella kalaa olisikaan.


RUUSUKAALTA PAISTINPANNULLA

1/2 pkt pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
300 g ruusukaalta
ripaus suolaa ja mustapippuria
1/4 dl vettä
hiukan hunajaa (olin ottanut hunajan jo pöydälle, mutta aikomuksestani huolimatta unohdin laittaa)

Leikkaa ruusukaalien kannat pois ja poista uloimmat lehdet, jos ne näyttävät nahkeilta ja huonoilta (yleensä poistan aina). Leikkaa ruusukaalit ohuiksi siivuiksi. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynsi.

Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja kuumenna se. Jos käytät pekonia, leikkaa se saksilla suikaleiksi suoraan pannulle ja paista rapsakaksi. Lisää vasta sitten ruusukaalit, sipuli ja valkosipuli. Paista muutaman minuutin ajan reippaalla lämmöllä. Ruusukaalit voivat ottaa vähän väriäkin paistamisessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Myös hunajaa voi ihan vähän lisätä. Lisää pannulle vesi, sekoita ja anna hautua pari minuuttia. Ruusukaalien ei tarvitse pehmetä kokonaan.


AVOKADOKASTIKE

1 avokado
1 salottisipuli
puolikas pienestä valkosipulinkynnestä
1/2 limetin mehu
ripaus suolaa ja mustapippuria
n. 3 rkl turkkilaista jugurttia

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kuoresta kulhoon. Sörssää se haarukalla. Ei tarvitse tavoitella kovin tasaista ja sileää. Hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi ja sekoita ne avokadon joukkoon. Purista sekaan myös puolikkaan limetin mehu, mausta, ja sekoita joukkoon lopuksi jugurttia. Kastike on paksua ja lusikoitavaa, tahnamaista.

4 kommenttia:

  1. Meillä syödään ajoittain paljonkin ruusukaalia, mutta enpä ole vielä kokeillut sitä avokadokastikkeen kera. Pitäisikin aloittaa taas ruusukaalikausi :)

    VastaaPoista
  2. Ja meillä on ruusukaalisesonki piiiiiiiiiiitkä ja melkein koko ajan menossa :)

    VastaaPoista