tiistai 26. toukokuuta 2015

Tapastarjoilu: rapuja riisikakkujen päällä

Riisikakut eivät ainakaan minulle tuo mieleen kovin meheviä ja maukkaita ajatuksia. Nyt osaan ajatella niitä muutoinkin, kun kaupasta ostettuina kuivina, hajuttomina ja mauttomina kakkusina. Maku-lehdessä nro 2/2014 oli nimittäin ohje tapaspöytään sopiville riisikakkusille. Niiden päälle oli lastattu sahramiaiolia ja jättikatkarapuja - miten houkuttelevaa!

Meillä riisikakkuset päätyivät tapastarjoiluun hieman päällysten osalta muunneltuina. Sahrami oli loppu, eikä isoja rapuja ollut tarjolla. Majoneesiin sekoitettiin siis hiukan Srirachaa (chilikastiketta) ja päälle ladottiin tavallisia katkarapuja, joita maustettiin valkosipulilla ja cayennepippurilla. Päälle voi tietysti laittaa mitä mieleen juolahtaa ja makunystyröitä miellyttää.


RIISIKAKKUTAPAS (8-10 kpl)

3 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
2 munaa
2 rkl vehnäjauhoja
75 g manchegojuustoa raastettuna (laitoin gruyerea, koska sitä sattui olemaan)
0,5 dl tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
0,5 tl suolaa
0,5 g sahramia
ripaus mustapippuria
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä

Sekoita riisikakkujen ainekset keskenään. Anna seoksen maustua viitisen minuuttia ennen paistamista. Kuumenna hiukan öljyä paistinpannulla. Muotoile riisiseoksesta pieniä suupaloiksi sopivia kakkusia ja paista niitä pannulla molemmilta puolilta noin 2 minuutta tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaan. Tarjoile haaleana tai kylmänä mieleistesi päällysten kera.

* * *

Loppuun vielä toinenkin tapasvinkki: leikkaa patongista ohuita siivuja, valele niille hiukan oliiviöljyä ja paahda kuumassa uunissa hetken aikaa. Päällisiksi sopivat esim. salami, ilmakuivattu kinkku + briejuusto, marinoidut munakoisot + aurinkokuivatut tomaatit...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti