tiistai 28. huhtikuuta 2015

Uunimunakas

Nopsakat arkiruuat, etenkin sellaiset, joihin voi käyttää keittiöstä löytyviä purkin- tai pussinjämiä, ovat varmaan meillä kaikilla usein hakusalla. Munakas, uunissa tai hellalla valmistettuna, on yksi hyvä vaihtoehto tähän tarpeeseen. Tällä kertaa laitoin sekaan kylmäsavupororouhetta, joka sopi joukkoon oikein hyvin. Munakas on helppo rakentaa juuri sellaiseksi kuin itse haluaa, eli varustaa niillä aineksilla, joita kotona sattuu olemaan. Ja saa toki käydä ihan munakasta varten kaupassakin :)


UUNIMUNAKAS

4-5 kananmunaa
2 rkl turkkilaista jugurttia
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 tl kuivattua persiljaa
pari tippaa tabascoa

öljyä
pienenpieni sipuli (tai puolikas isommasta)
pari ruokalusikallista savupororouhetta
1-2 tomaattia
raejuustopurkin jämät

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kananmunat, jugurtti ja mausteet hyvin. Ei tarvitse vatkata. Silppua sipuli. Kuumenna uuninkestävällä pannulla hiukan öljyä ja kuullota sipulia siinä parin minuutin ajan. Kaada munakasmassa pannulle ja sekoita varovasti muutamalla pyörätyksellä. Ripottele pinnalle pororouhe ja kuutioidut tomaatit sekä raejuustoa. Nosta pannu uuniin ja kypsennä noin 15-20 minuuttia. Kypsennysaika riippuu pannun koosta eli munakkaan paksuudesta sekä siitä, kuinka hyytyneestä itse pidät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti