keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Bulguria ja paahdettuja kasviksia

Uunissa paahdetut kasvikset / juurekset elävöittävät monet ruuat (ja menevät kyllä ihan sellaisenaankin, koska ovat niin herkkua). Meillä niitä käytetään paljon pastan kanssa (hyvin maustetut uunikasvikset maukkaan öljynsä kera keitetyn pastan sekaan), mutta myös couscousin ja bulgurin ne maustavat helposti.


BULGURIA (tai couscousia) UUNISSA PAAHDETTUJEN KASVISTEN KERA

esim. parsakaalin ja/tai kukkakaalin nuppuja, paprikasuikaleita, pienenpieniä porkkanakuutioita, kesäkurpitsapaloja, valkosipulia... (valitsemasi kokoonpano)
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
tiraus balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita öljy ja mausteet paloiteltujen kasvisten joukkoon ja kaada kasvikset vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunissa, kunnes niihin alkaa tulla väriä.

bulguria tai couscousia
punasipulia silputtuna
sitruunamehua tai vaaleaa/tummaa balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
tuoreita yrttejä silputtuna (esim. basilikaa, minttua, oreganoa)

Kypsennä bulgur / couscous paketin ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon uunissa paahdetut vihannekset sekä muut aineet. On vaikea laittaa tähän määriä, sillä minä maistan ja maustan lisää. Jos tuntuu, että tarvitaan happoa, lisään sitruunamehua tai balsamicoa, jos tuntuu että lisäsuola on tarpeen, ripsautan. Bulgur ja couscous itsessään ovat melko mauttomia, mutta imevät mukavasti itseensä makuja, joten ole rohkea, maistele ja lisäile mielesi mukaan.

Meillä tällaista syödään joskus ihan sellaisenaan, joskus liharuuan lisukkeena. Aina hyvää!

2 kommenttia:

  1. Aika vastaavaa vedellään meilläkin säännöllisesti. Aina toimii. Tähän aikaan vuodesta on jo jonkun verran tullut juureksia syötyä, joten paahtaminen ei tee ollenkaan pahaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei tee. Vähän nahistuneet porkkanatkin saavat ihan uuden elämän tällä lailla.

      Poista