torstai 5. helmikuuta 2015

Paprika-possuhöystö

Kun tarkemmin miettii ja toistaa sanaa "höystö", alkaa se kohta naurattaa. Sitten miettii, että mitä se oikeastaan tarkoittaa. Kastike? Pata? Usein on höystöä syöty - lihahöystöä tai kasvishöystöä - enkä minä ainakaan ole nimelle enempää ajatusta uhrannut. Sunnuntairuokaamme tehdessäni tulin nimenneeksi sen paprika-possuhöystöksi, kun jotain piti keksiä Armastuksen tiedustellessa ruuan nimeä. Se oli epämääräisyydessään juuri sopiva tähän tarkoitukseen.

Epämääräistä tai ei, hyvää oli. Kirjataan siis ohje blogiin.



PAPRIKA-POSSUHÖYSTÖ / PAPRIKA-POSSUKASTIKE / PAPRIKA-POSSUPATA

1  porsaan sisäfile
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
suolaa
n. 2 tl paprikajauhetta
1/4 - 1/2 tl vahvaa savupaprikajauhetta
2 dl vettä
1/2 lihaliemikuutiota
10 aurinkokuivattua tomaattia
15 oliivia (laitoin kalamataoliiveja)
(tilkka sitruunamehua)
öljyä paistamiseen

Trimmaa fileestä kalvot pois ja siivuta se alle sentin paksuisiksi siivuiksi.

Suikaloi paprikat ja sipuli, ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna paistinpannulla öljyä ja ruskista possuviipaleet 2-3 erässä molemmin puolin. Ripottele pinnalle vähän suolaa ja paprikajauhetta. Nosta ruskistuneet viipaleet kattilaan ja ripsauta joukkoon hiukan savupaprikajauhetta. Lisää kattilaan myös vesi ja puolikas lihaliemikuutio, laita kansi päälle ja laita kattila pöhisemään keskilämmölle.

Laita pannulle vielä hiukan lisää öljyä ja paista siinä paprikasuikaleita (välillä sekoitellen), kunnes ne saavat hiukan väriä. Lämpöä saa liedellä olla melko reilusti. Kun paprikat alkavat saada väriä, lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli, ja paista vielä hetki. Liian pitkä paistaminen kärventää valkosipulit.

Lisää paprika-sipuliseos kattilaan lihojen joukkoon. Lisää sekaan myös aurinkokuivattuja tomaatteja (voit pilkkoa niitä vähän, jos haluat). Sekoita ja laita taas kansi päälle. Anna muhia kannen alla kevyesti poreillen (ehkä noin 40 minuuttia) tai kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi joukkoon viipaloidut oliivit. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tilkka sitruunamehua voi olla paikallaan raikastamaan makua.

2 kommenttia:

  1. Että minä tykkään näistä sanapohdinnoista!

    (Saattaa olla ammattitauti. Ehkä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiskohan olla ammattitauti... :) Paha vika, eikä parane koskaan.

      Poista