perjantai 26. huhtikuuta 2013

Oikein hyvä pastasoosi

Kun yhdistää broiskua, sitruunaa, fetaa ja oliiveja ja sitoo ne yhteen kermalla, saa aikaan oikein maukkaan pastakastikkeen. Ja nopeasti! Ilman broiskuakin tämä toimisi varmasti hyvin eli soveltuisi silloin kasvissyöjän ruokapöytään.


BROILERI-FETA-OLIIVIPASTA

n. 400 g broileria (fileenä tai valmiiksi suikaloituna)
suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria
puolikas punasipuli
3 valkosipulinkynttä
puolikas sitruuna (kuori + mehu)
2 dl kermaa
oliiveja (minä laitoin viitisentoista kalamataoliivia)
1 rkl kapriksia
100 g fetajuustoa

Paloittele broilerinfileet, jos sellaisia käytät. Laita palat pannulle öljyyn paistumaan ja paista niihin vähän väriä. Silppua sillä välin sipulit ja lisää ne paistumaan. Lisää mausteet ja kerma. Raasta sitruunanpuolikkaan kuori, lisää se kastikkeeseen yhdessä puolikkaan sitruunan mehun kanssa. Anna muhia hetken aikaa. Halkaise oliivit ja lisää kastikkeeseen. Valuta kapriksista neste pois ja lisää nekin sekaan. Lisää viimeisenä murennettu fetajuusto ja sekoita. Tarjoile mieleisesi pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti