sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Suloiset silakat

Koko viikon olen haaveillut paistetuista sinappisista silakoista, joiden ohjeen olen löytänyt Sekametelisoppaa-kirjasta (A. Vahtera & V. Nurmi). Välillä oli ajan puute, välillä silakoiden puute. Kun viimein löytyi aikaa ja silakoita, saatiin lautaselle erittäin maukas ateria. Reseptissä on hauska idea marinoida silakoita tai silakkafileitä (joita meillä oli) yön yli sinappisessa kermassa. Silakoihin tuli ehkä juuri tämän ansiosta miellyttävää pehmeyttä, ja paistettuja silakoita tuli melkein ahmaistua ylen määrin. Juuri ja juuri raskin viedä isälle tuliaisina muutaman herkkupalan :)

Niin hyvää oli, että suosittelen lämpimästi kokeilemaan!


PAISTETUT SINAPPISET SILAKAT

500 g silakkafileitä (tai pieniä puhdistettuja silakoita)
2 munankeltuaista
2 dl kermaa
2 rkl hyvää suomalaista sinappia (meillä oli Auran sinappia, vihreää)
suolaa
1 dl (ruis)korppujauhoja (minulla turhaantui paljon enemmän!)
2 tl suolaa

Jos käytät kokonaisia silakoita, perkaa ne. Leikkaa vatsa auki ja nipsauta pää pois. Poista sisukset ja huuhtaise.

Sekoita keltuaiset, kerma ja sinappi kulhossa, mausta ripauksella suolaa. Laita silakkafileet (tai silakat) maustumaan kastikkeeseen yöksi.

Käännä silakkafileet kalan muotoon ja pyöräytä ne (tai kokonaiset silakat) korppujauho-suolaseoksessa. Paista voissa kauniin ruskeiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti