lauantai 8. syyskuuta 2012

Parsakaalipesto


Pestoa syntyy vaikka mistä, esimerkiksi parsakaalista! Minun mielestäni parsakaali on hyvää ihan sellaisenaan keitettynä, keittona tai uunissa paahdettuna, mikseipä siis pestossakin. Törmäsin pesto-ohjeeseen täällä ja pikkuisilla muokkauksilla valmistin omani.


SITRUUNAINEN PARSAKAALIPESTO

pari kourallista parsakaalin nuppuja (säästä varret ja laita keittoon)
2 valkosipulinkynttä
1 ihan pieni chili (tai chilihiutaleita kuten ohjeessa)
puolikkaan sitruunan kuori
puolikkaan sitruunan mehu (laita ensin vähän, lisää makusi mukaan)
1/2 parmesaaniraastetta
pari reilua lorausta oliiviöljyä
(auringonkukansiemeniä aioin laittaa, mutta unohdin, myös pinjansiemenet käyvät)
1/2 tl hunajaa
4 basilikanlehteä
mustapippuria
suolaa

Keitä parsakaalinnuppuja viitisen minuuttia ja kaada kattilasta kaikki vesi pois. Jos vettä jää kattilanpohjalle, tulee pestosta vetistä. Riko parsakaalin nuput haarukalla tai pottusurvimella kevyesti, älä tee ihan sohjoa. Raasta valkosipulinkynnet ja sitruunankuori sekaan, lisää sitruunamehua. Lisää myös parmesaaniraaste, silputtu basilika ja pilkottu chili (tai hiukan chilihiutaleita), ja sekoita. Lorauta sekaan oliiviöljyä, niin että saat pehmeän, mutta ei liian juoksevan rakenteen. Mausta ripauksella mustapippurilla ja haluamallasi määrällä suolaa. Minä lisäsin hiukan hunajaakin, sillä sitruunamehu teki pestosta melkoisen kirpakan.

Parsakaalipesto oli maukasta pennepastan kera.

3 kommenttia:

  1. Jee, tätä pitää kokeilla, kun nyt on pestoinnostus päällä kaiken lisäksi :) Minä en jokseenkaan osaa laittaa parsakaalta kovin monella eri tavalla, joten kiva piristys valikoimaan tämä pesto!

    VastaaPoista
  2. Parsakaalipesto on ollut mun to cook-listalla varmaan vuoden, ainakin. Että kiitos muistutuksesta, näyttää niin hyvältä, että kohta se täälläkin blenderi pörisee. :)

    Paprikapestoakin muuten tuossa vähän himoitsin! Ylläri.

    VastaaPoista
  3. Heidi, mulla on jatkuva pestoinnostus :)

    Tusla: Paprikapesto!!! Aah!!!

    VastaaPoista