maanantai 3. syyskuuta 2012

Kaukoidän kanaa

Jos malttaa tiirailla tarkasti hankkimiensa tahnapurkkien kylkiä, voi sieltä löytyä vinkkejä ruuanlaittoon. Minä otin kanaruokaan vaikutteita punaisen currytahnapänikän laidalta, ja sain aikaan kaakkoisen aasian makuja. Kastikkeeseen saa huoletta laittaa reilusti chiliä - tuoretta tai kuivattua - sillä kookosmaidon makeus taittaa tulisuutta, ja lopputulos on kehoa ja sielua lämmittävä. Päätä itse chilin määrä: sen verran että nenänpäähän kihoaa hiki tai niin että silmäkuopat hikoavat. Tai niin että tulee itku :) Valinta on sinun.


Meidän kaapeista löytyi ainekset tällaiseen viritelmään:

LÄMMITTÄVÄ ITÄMAINEN KANAKASTIKE (riisin tai nuudeleiden kera)

öljyä
2 rkl punaista currytahnaa
1 sipuli suikaloituna
puolikas paprika suikaloituna
pala inkivääriä silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
chiliä (tuoretta silputtuna tai kuivattua chiliä) maun mukaan
200 ml kookosmaitoa tai -kermaa + desin verran vettä
3 rkl kalakastiketta
1 tl kaffirlimen lehtiä kuivattuna rouheena
puolikkaan limen mehu
n. 500 g broilerin fileitä

Kuumenna öljy pannulla ja lisää sinne currytahna. Paista sitä pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää kasvisosasto ja paista sekoitellen muutaman minuutin ajan. Kaada kookosmaito tai -kerma ja vähän vettä sekaan. Mausta kalakastikkeella, chilillä, kaffirlimen lehdillä ja limen mehulla. Anna kiehua ja maista lientä. Lisää chiliä, jos haluat. Lisää kiehuvaan kastikkeeseen suikaloidut broilerit, levitä ne tasaisesti ja anna kiehua. Sekoita välillä, jotta kaikki pääsevät kypsymään ja saavat makua kastikkeesta. Anna kastikkeen kiehua, kunnes broiskupalat ovat kypsiä (vartin verran, jos palat eivät ole kovin isoja).

Nuudeleita ja puikot. Noup. Ei riittänyt näppäryys minulla siihen. Hain haarukan.

4 kommenttia:

  1. Nam. Just kans kirjotin että luen kaikki (maito)purkin kylkireseptitkin. Vinkkejä ei oo koskaan liikaa!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa hyödyntää kaikki ideat, oli ne sitten maitopurkeista tai maustepussin kyljestä!

    VastaaPoista
  3. Currytahnat+kookosmaito on kyllä niin hyvä yhdistelmä! Nam.

    VastaaPoista
  4. On ne! Vielä kun joskus sais tehtyä itse sen currytahnan...

    VastaaPoista