perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kikherne-fetasalaatti

Tekaisin yhtenä iltana pikapikasalaatin, joka kuulemma oli niin maukasta, että ansaitsisi tulla julki blogissa. Olkoon sitten niin.

Marinadiainesten määrät ovat tässä villinä arvailuna, kun en tekovaiheessa mittaillut mitään.

KIKHERNE-FETASALAATTI

1 pkt kikherneitä (käyttövalmiita)
1/2 tl hunajaa
1 rkl valkoista balsamicoa
2-3 rkl oliiviöljyä
puolikas valkosipulinkynsi raastettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

2 tomaattia
1/2 pientä puna- tai salottisipulia
n. 150 g fetajuustoa
hiukan vihreää salaattia (meillä oli Mizunoa, jääsalaattikin käy)

Valuta kikherneet siivilässä. Tee niille marinadi hunajasta, balsamiviinietikasta, oliiviöljystä, valkosipulista ja mausteista sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Marinoi kikherneitä sen aikaa, kun saat pilkottua tomaatit, sipulinpuolikkaan ja fetajuuston ja riivittyä salaattia vähän pienemmiksi paloiksi. Sekoita lopuksi kaikki ainekset varovasti keskenään, jottei feta muussaannu kokonaan.

3 kommenttia:

  1. Tämmöiset pikaisesti valmistuvat, mutta ihanat salaatit on kyllä käteviä olla reseptivarastossa. Sopis varmaan oivallisesti esim. illan istujaisiinkin!

    VastaaPoista
  2. Kikhernesalaatit on ihan parhautta myös pikapikalounaana. Nam.

    VastaaPoista
  3. Virpi ja Hannele, kikhernesalaatit ovat loistavia lounaaksi, välipalaksi, iltapalaksi, illanistujaisiin....ja vaikka mihin!

    VastaaPoista