tiistai 21. helmikuuta 2012

Pikainen currywurst

Kaupassa Savupoikien lammasbratwurstipaketin nähdessäni muistin Pastanjauhajat -blogin currywurstin (Pastanjauhajille ohje oli löytynyt Unelias kokki -blogista) ja paketti siirtyi nopeasti ostoskoriin. Mitään muita aineita ei reseptistä sitten mieleen muistunutkaan, joten pienellä jännityksellä palasin ohjeeseen kotosalla. Kaikkea oli!

Kiitos Rosmariinille currywurstipostauksesta! Arki-illan ruoka valmistui nopsakasti ja oli hyvin maukasta. Curryn määrä tuntui sopivalta, vaikka vähän arastelin laittaa ruokalusikallista. Meillä nyt sattui sitä lammasbratwurstia olemaan, mutta mikä tahansa bratwursti tietysti käy. Kerkesin yhden siivun makkaraa maistaa ennen makkarapalojen lisäämistä tomaattiseen kastikkeeseensa, ja kivan makuista se oli.

Milloinkahan tämmöistä pääsisi maistamaan aitoon wurstiympäristöön...?

CURRYWURST (2-3:lle)

4 bratwurstia
tilkka öljyä

1 sipuli
1 tlk (70g) tomaattipyreetä
1/2 dl ketsuppia (hyvää ketsuppia! siis Heinzia tai Felixiä)
1-1 1/2 dl vettä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl hunajaa
1 tl soijakastiketta
1 rkl curryjauhetta

pinnalle curryjauhetta

Viipaloi bratwurstit ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin ruskea väri kuumalla pannulla tilkassa öljyä, ja siirrä makkaraviipaleet sitten sivuun odottamaan.
Hienonna sipuli ihan pieneksi silpuksi ja kuullota hetki. Lisää tomaattipyree ja anna paistua vähän aikaa. Lisää sitten ketsuppi, vesi ja mausteet, anna kiehua hiljalleen hetken aikaa. Lisää lopuksi kastikkeeseen makkaraviipaleet.

Tarjoile ranskanperunoiden kanssa. Ripottele annoksen päälle curryjauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti